Covid 19 v Kashitu

Nedávno se v mediích objevil článek „Covid měl podle prognoz Afriku zničit. Nestalo se!“ viz https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/covid-mel-podle-prognoz-afriku-znicit-nestalo-se-40341348?fbclid=IwAR3E7ABRopbxkP3OaFjMEGR4H8CgoEYF-PAEKb2bIJCKGZc2c12r6KBu8I8

Jaká je tedy situace přímo v Kashitu?

V březnu jsme zaslali vedení zambijské organizace (Josephu Kafwembovi) mail s informacemi o šíření viru v celém světě, přidali odkaz na informace Světové zdravotnické organizace a také návod, jak si ušít roušky chránící nos a ústa. Za zprávy o situaci s Covid 19 byli velmi rádi. Zaučili terénní pracovníky (celkem 91 osob; 64 žen a 27 mužů), jak si správně umývat ruce mýdlem, předali jim informace o nemoci (jak se šíří a jak se proti ní dle WHO chránit) a vyslali proškolit obyvatele  všech 4 zón Kashitu, kde New Renato působí.

Aktuálně se virus v Zambii nijak nešíří. Napomohlo tomu jistě i to, že kontakty s okolními zeměmi nejsou vysoké, stejně jako tamní turismus. Venkovské obyvatelstvo žije v domečcích rozesetých po celé oblasti (nejedná se o hustou zástavbu jako u nás), a protože má každá rodina u domu pytel s moukou, můžou lidé svůj pohyb omezit na minimum.

Přidáváme i závěrečný text Josepha Kafwembe ze zasedání terénních pracovníků s koordinátory projektu v březnu 2020:

„We would also like to thank our Friends of New Renato to provide us with the world Health organisation website which had a lot of information concerning the corona Virus 2019 and send us information on how to make a mask to cover our mouth and noise when we are out of home.

The information has been spread in the whole area of Kashitu as you can the number of representatives.

Report compiled by Project Leader

Joseph Kafwembe“

Comments are closed.

 

PODPOŘIT
STŘEDNÍ
ŠKOLU